Protest în fața Președenției și Parlamentului. Veteranii au blocat drumul

Veteranii au ieşit, din nou, la proteste. Aceştia au mers în faţa Guvernului, Parlamentul şi Preşedinţiei şi au cerut demisia conducerii ţării. Manifestanţii se plâng că autorităţile refuză să discute cu ei despre problemele cu care se confruntă şi nu le ascultă revedincările pe care le înaintează. Nici repezentanţii Guvernului, nici ai Preşedinţiei nu au fost de găsit pentru a comenta declaraţiile protestatarilor care au manifestat în jur de trei ore. Iniţial, oamenii legii nu le-au permis să instaleze boxa pentru sunet, aşa că au avut loc şi altercaţii.

„Asta este o ruşine, este exemplul cum se atârnă guvernarea faţă de veterani. De asta vă rog, dragi veterani, hai să fim uniţi”.

Veteranii spun că se simt neglijaţi de autorităţi. Ca şi la precedentul protest din luna martie, aceştia au cerut indemnizaţii mai mari, medicamente gratuite, compensarea a jumătate din plata facturilor şi alte facilităţi. Protestatarii sunt indignaţi de faptul că negocierile pe care le-au avut anterior cu autorităţile nu au avut niciun rezultat.

„Nu îi interesează ceea cu ce ne ciocnim noi zi de zi. Nu-i interesează problemele noastre. Pe ei îi interesează alegerile, puterea şi preluarea schemelor”.

„Este lume care nu are cu ce se îmbrăca, n-are ce mânca. Cât se poate de bătut joc de moldoveni? Cât se poate de bătut joc de Moldova asta că au rupt-o în toate bucăţile?”.

Veteranii au cerut demisia preşedintelui Igor Dodon.

Potrivit şefului adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate, Alexei Grosu, la manifestaţie au participat în jur de 150 de persoane. În cazul în care se va stabili că aceştia au încălcat legea, organizatorii vor fi amendaţi. Menţionăm că, potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în timpul pandemiei de COVID-19, este interzisă organizarea evenimentelor publice cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.

PUBLIKA.MD amintește că veteranii au ieșit în stradă și în data de 17 mai și cereau Guvernului indemnizaţii de trei mii de lei pentru fiecare, precum şi pentru văduve, poliţă de asigurare medicală pentru toată viaţa, călătorii gratuite cu transportul public, dar şi compensarea cu 50 la sută a facturilor la întreţinere.

 

CITEȘTE ȘI: Reprezentanţii unor asociaţii de veterani au ieșit la protest în centrul Capitalei


Preluat de la: Publika.md