Protest de amploare la Londra faţă de decizia autorităţilor de a prelungi carantina. Zeci de manifestanţi, arestaţi după ce s-au încăierat cu poliţiştii

Un protest de amploare a avut loc la Londra faţă de decizia autorităţilor de a prelungi carantina până în data de 1 iunie. Oamenii acuză conducerea ţării că le încălcă drepturile şi cer să fie lăsaţi să iasă la muncă.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi după ce s-au încăierat cu poliţiştii.

Marea Britanie se află în carantină de la mijlocul lunii martie. Săptămâna trecută, premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că este prea devreme pentru ridicarea restricţiilor, menţionând că acestea vor rămâne neschimbate până la începutul lunii iunie cel puţin.

Britanicii au voie să iasă la plimbare în parcuri şi să practice sporturi cu membrii familiei. Dacă numărul cazurilor nu va creşte, hotelurile din Regatul Unit ar putea fi redeschise în iulie. Boris Johnson, el însuși recuperat după ce a făcut o formă destul de severă de COVID-19, le-a cerut cetăţenilor să respecte regulile și a anunțat că amenzile vor creşte.

Marea Britanie este a treia cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus. Până acum, în Regatul Unit au fost înregistrate peste 240 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.


Preluat de la: Publika.md