PROMOLEX: Sunt mai multe nereguli decât în I tur al alegerilor prezidenţiale. Un observator a remarcat includerea în listă a unei persoane decedate

Promolex, în persoana lui Pavel Postică, a declarat că de această dată, au fost recepţionate mai multe nereguli decât în turul I al alegerilor prezidenţiale 2020.

Aşadar, au fost depistate 105  incidente de la observatori, 62 situaţii incidente în echipa de analiză. În comparatie cu primul tur, numărul este în creştere.

„Observatorii au raportat diverse incidente, ce se atestă la această etapă. Totodată, un interes mai pronunţat, se atestă la mai multe secţii de votare de peste horarele ţării şi in regiunea transnistreană, aglomeraţii nesemnificative la anumite puncte de trecere.

La o secţie de votare a fost observată o persoană care vroia să filmeze şi să facă fotografii chiar dacă acestea sunt generale şi nu pun în pericol securitatea.

Cu regret sunt destul de multe incidente legate de deficienţe tehnice. Au fost depistate cazuri de agitaţie în perimetru sau în incinta unor secţii de votare, însă au intervenit promt functionarii electorali. S-au depistat 19 cazuri de sigilare necorespunzătoare.

Un alagător a observat că ar fi votat în primul tur de scrutin, însă el afirmă că nu a votat. Altul a observat incluiderea în listă a unei persoane decedate.

Primele cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie COVID-19, au fost depistate 3 situaţii în acest sens.”

Pavel Postică a anunţat că următorul briefing de presă va avea loc la orele 21:30, unde va veni cu mai multe detalii de pste zi.

 


Preluat de la: Publika.md