Proiectul privind demolarea părţii avariate a clădirii Filarmonicii Naţionale, finalizat. Când vor începe lucrările

Proiectul privind demolarea părţii avariate a clădirii Filarmonicii Naţionale a fost finalizat, iar săptămâna viitoare va fi prezentat Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, după care vor începe şi lucrările. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de secretarul de stat de la Ministerul Culturii Andrei Chistol.

Oficialul a mai adăugat că o parte din metalul evacuat va fi vândut, iar banii obţinuţi vor ajunge în fondul de donaţii.

„La momentul actual, proiectul de demontare prevede demontarea unei părţi din peretele Filarmonicii Naţionale, din partea de spate stângă, pentru ca să permită intrarea unităţilor de tehnică pentru a începe demontarea acoperişului, ţiglei metalice, construcţiilor care sunt prăbuşite.”, a comunicat secretarul de stat la Ministerul Culturii, Andrei Chistol.

Clădirea Filarmonicii a fost mistuită de foc la sfârşitul lunii septembrie. Incendiul violent a distrus ambele săli de concerte, biblioteca și acoperișul. Flăcările au afectat o suprafață de peste 3500 de metri pătrați. Autoritățile au deschis conturi bancare pentru donații și îndeamnă oamenii de afaceri, dar și cetățenii simpli să contribuie financiar la reabilitarea clădirii.

CITEȘTE ȘI: Filarmonica Națională a doua zi după incendiul devastator (FOTOREPORT)


Preluat de la: Publika.md