PROIECTUL "DRUMURI BUNE", ÎN TOI: Pentru 80% din localități au fost semnate contracte

Pentru 80 la sută din localitățile țării au fost semnate contractele de reparație a drumurilor, iar în 30 la sută din sate proiectul „Drumuri bune pentru toți” practic a fost deja realizat. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, care a mai precizat că pentru fiecare localitate a fost alocat peste un milion de lei în acest scop. 

„În 30 de procente de sate „Drumuri bune pentru toți” practic proiectul a fost deja implementat, a fost deja construit. Estimăm că până la sfârșitul lunii octombrie, când ne va permite timpul, vom reuși să implementăm acest program în fiecare localitate din Republica Moldova.”, a spus șeful statului, Igor Dodon.

Șeful statului a mai precizat că în acest an, pentru majoritatea satelor au fost alocate sume record.

„Fiecare sat primește de la un milion de lei în sus. Eu cred că este o sumă enormă, pe care mare majoritatea localităților nu au văzut toți acești ani de independență.”, a spus șeful statului, Igor Dodon.

Pentru realizarea programului de reparație a drumurilor publice naționale, locale, comunale şi a străzilor, în acest an, din bugetul de stat au fost alocaţi 1 miliard 125 de milioane de lei. În total, vor fi reabilitaţi 912 km de drum. 298 de km vor fi acoperiţi cu beton asfaltic, iar 614 cu piatră spartă.


Preluat de la: Publika.md