Proiectele Primăriei Capitalei bat pasul pe loc. Unele lucrări nu sunt încheiate, altele încep mai târziu

Proiectele Primăriei Capitalei bat pasul pe loc. Fie lucrările nu sunt finalizate la timp, fie acestea încep mai târziu decât data anunţată de autorităţi. La ultima şedinţa a Primăriei, edilul Ion Ceban a recunoscut că mai multe proiecte rămân nerealizate.

„Tichetarea electronică în martie trebuia să fie, parcările în mai, conceptul pe comerţul ambulant în februarie, conceptul pe publicitate în iunie anul curent.”, a afirmat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Un alt proiect anunţat pe pagina de Facebook a primarului Ion Ceban este reparaţia străzii 31 august, care urma să înceapă în septembrie, iar licitaţia – şi mai devreme.

„Când lansăm licitaţia pentru 31 august că ne-am întins cu nouă luni de zile.”, a menționat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Şi trotuarele din centrul Capitalei urmau să fie pavate în octombrie, potrivit declaraţiilor făcute de primar pe reţelele de socializare.

Totodată, şi lucrările de reparaţie a străzii Albişoara au fost amânate de nenumărate ori.

„Conform aprecierilor iniţiale era programat pe 25 octombrie, dar Apă-Canal a intervenit şi va fi la mijlocul lunii noiembrie dacă să vorbim despre cel mai pesimist pronostic.”, a comunicat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

O altă promisiune încă nearealizată a edilului sunt cele o sută de autobuze noi.

„Dacă mă întrebaţi când vin autobuzele, atunci cel mai rapid ar fi începutul lunii septembrie dacă nu vor fi blocaje.”, a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit specialiştilor, aglomeraţia din mijloacelor de transport public agravează situaţia epidiemiologică din oraş. De aceeaşi părere sunt şi locuitorii Capitalei.

„Să aducă autobuze, troleibuze că lumea stă înghesuită ca chibritul.”

„Ei promit înainte de alegeri, dar pe urmă uită totul.”

Şi controversatul proiect de reparaţie a străzii Ion Creangă urma să înceapă încă acum trei luni. Lucrările au fost lansate recent, dar vizează doar schimbarea reţelelor de apeduct şi canalizare. Primarul promite că lucrările în valoare de 70 milioane de lei vor fi gata în 2022.

„Este autoritatea noastră şi inclusiv imaginea şi a mea şi a dvs. şi a primăriei în ansamblu.”, a afirmat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Unii locuitori ai Capitalei sunt indulgenţi faţă de restanţele Primăriei.

„Cred că nu dovedesc chiar peste tot, să aducă să facă câte oleacă totul.”

Contactată telefonic, purtătorul de cuvânt al primarului, Natalia Ixari, ne-a declarat că toate proiectele se desfăşoară conform contractelor, iar dacă au fost întârzieri, atunci acestea sunt din cauza unor agenţi economici care contestă rezultatele licitaţiilor.


Preluat de la: Publika.md