PROGNOZE SUMBRE privind COVID-19 în Moldova. Chicu: Am putea avea 500-600 cazuri de îmbolnăviri pe zi

Prognoze sumbre privind numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 în Republica Moldova. În această săptămână am putea avea câte 500-600 cazuri de infectare cu coronavirus. Declaraţiile au fost făcute de premierul Ion Chicu, după şedinţa săptămânală cu şeful statului, Igor Dodon, şi preşedintele parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Am discutat cu specialiştii de la Ministerul Sănătăţii despre evoluţia situaţiei privind COVID-19, din păcate, în această săptămână este aproape sigur că vom avea reînnoirea acestor anti-recorduri şi la noi, dar şi în alte ţări ale lumii. Reluarea activităţilor economice o vom resimţi şi în această săptămână. Specialiştii spun că am putea avea 500-600 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 pe zi. E o situaţie pe care o aşteptăm şi de care suntem pregătiţi. Vin cu un apel către toţi cetăţenii să se protejeze”, a menţionat şeful Cabinetului de miniştri. 

Totodată, Ion Chicu a precizat că instituţiile medicale, dar şi la Centrul Covid de la Moldexpo vor fi suplinite cu paturi pentru internarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

„Pe parcursul acestei săptămâni, colegii de la Ministerul Sănătăţii vor pune la dispoziţie în că circa 2.000 de patruri în instituţiile medicale, dar şi la Centrul COVID-10 de la Moldexpo, astfel încât să facem faţă acestui val nou de infectări. Responsabilitea este a statului, guvernului, dar şi a fiecărui cetăţean în parte să ne protejăm”, a punctat prim-ministrul.

Chicu a subliniat că în ţară nu mai poate fi impusă stare de urgenţă, însă fiecare cetăţean trebuie să fie responsabil, să se protejeze şi să respecte restricţiile impuse de autorităţi.

„Nu mai putem aplica starea de urgenţă, de blocare totală a activităţii economice pentru că nu mai avem resurse. Dacă blocăm economia vom intra într-o altă criză, nu vom mai putea achita salarii şi pensii. De aceea trebuie să ne adaptăm la regulile definite de specialişti, să fim fiecare în parte responsabili şi să ne protejăm”.

Citeşte şi: Situaţia privind COVID-19 în Moldova, GRAVĂ. Restricţiile impuse de autorităţi, ce este INTERZIS şi ce sunt OBLIGAŢI să facă cetăţenii


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie