Producția vaccinului Moderna va începe în Elveția. 800.000 de doze pot fi fabricate zilnic

Autoritățile de reglementare au aprobat ca producătorul contractat Lonza Group să înceapă producția vaccinului Moderna împotriva Covid-19 la o fabrică din Elveția, potrivit ziarulului SonntagsZeitung, citat de Reuters.

„Pregătirile importante sunt în derulare în acest moment cu scopul de a spori liniile de producție”, arată ziarul care a citat o purtătoare de cuvânt de la fabrica Lonza din Visp.

Producția în masă ar putea începe în câteva zile astfel încât livrările de vaccin să fie făcute imediat ce obțin aprobarea în Europa, a mai adăugat publicația.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor, Swissmedic, care deja a aprobat un vaccin Covid-19 de la Pfizer și partenerul BioNTech, este așteptată să aprobe versiunea Moderna în curând, au afirmat oficialii.

Statele Unite au autorizat vaccinul Moderna pe 19 decembrie, Canada a făcut acest lucru pe 23 decembrie iar autoritatea din UE ar urma să dea undă verde în următoarea săptămână.

Lonza, care în mai a anunțat un acord de producție a dozelor de vaccin pentru Moderna, le fabrică deja în SUA. Moderna are propria capacitate de producție.

Fabrica din Elveția are capacitatea de a produce 800.000 de doze zilnic, potrivit ziarului, care vor fi trimise unei companii din Spania ce pregătește dozele individuale pentru livrare.


Preluat de la: Publika.md