Procurorul general a anunțat când va fi finalizat dosarul furtului miliardului

Anul viitor va fi un an determinant în finalizarea dosarului fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

”Anul care vine va fi determinant, în care vom prezenta deznodământul întregii scheme la care am muncit intens, reparând greșelile și falsurile intenționate ale celor care, ani la rând, au mimat investigațiile pe acest dosar și, respectiv, reorientând ancheta pe o traiectorie corectă”, a declarat procurorul general.

Procurorul general a menționat că pe parcursul a cinci ani, de când a fost lansată investigația privind furtul miliardului, au existat nenumărate blocaje din partea organelor de stat, despre care el vorbit public.

Mai mult, inițial, investigația fost îndreptată intenționat pe o pistă greșită, iar o parte a resurselor financiare a fost pierdută în rețeaua internațională a băncilor.

Totuși, Stoianoglo speră că dosarul va fi dus până la capăt, cei vinovați vor răspunde în fața legii și statul va reuși să recupereze o bună parte a banilor furați.

 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie