Pro Moldova se destramă? Ruxanda Glavan îşi suspendă calitatea de membru de partid, după ce alţi trei deputaţi au părăsit formaţiunea lui Andrian Candu

Deputata Pro Moldova Ruxanda Glavan a anunţat vineri, 23 octombrie, că îşi suspendă calitatea de membru de partid, după ce alţi trei deputaţi – Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc şi Eleonora Graur au păsărit formaţiunea condusă de către Andrian Candu.

Ca şi ceilalţi trei deputaţi, Ruxanda Glavan la fel nu a oferit detalii mai exacte despre motivele ce au stat la baza acestei decizii.

Totuşi, ea a menţionat că a luat decizia respectivă „pentru a nu permite ca situaţia să ia o întorsătură şi mai anapoda”.

„Îmi suspend calitatea de membru de partid. Pentru a evita orice speculaţii, interpretări şi teorii conspirative, precizez ca nu ader la niciun alt partid, nici măcar “neoficial” – cum le place unora sa zică. Voi face echipa cu toţi cei care sunt anti-Dodon! Îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat, în opoziţie, până la alegerile parlamentare anticipate, care consider că trebuie să aibă loc în primăvară”, a scris Ruxanda Glavan pe Facebook.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că a luat act de decizia deputaţilor Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc şi Eleonora Graur de a părăsi partidul. Candu a dat de înţeles că şi alţi deputaţi ar putea pleca din formaţiune.

Amintim că şase deputaţi ai Partidului Democrat, printre care Sergiu Sîrbu şi Grigore Repesciuc, au anunţat pe 19 februarie 2020 că părăsesc Partidul Democrat, condus de Pavel Filip.

Cei şase deputaţi care au părăsit Partidul Democrat au format grupul parlamentar „Pro-Moldova”. Conducătorul grupului a fost desemnat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului. Deputatul Sergiu Sîrbu s-a ales cu funcţia de secretar al grupului.
 
https://m.adevarul.ro 


Preluat de la: Timpul.md