PRO MOLDOVA, o nouă adresare la Curtea Constituțională

Partidul PRO MOLDOVA a solicitat Curţii Constituţionale de a fi examinată sesizarea cu privire la interpretarea oficială a articolelor din Constituție, sub aspectul reglementării stării de urgență, de asediu și de război precum și a forței majore. Anunţul a fost făcut într-un comunicat de presă emis de PRO MOLODVA. 

„PRO MOLDOVA solicită Curții Constituționale examinarea de urgență a sesizării din 4 mai curent, cu privire la interpretarea oficială a articolelor din Constituție sub aspectul reglementării stării de urgență, de asediu și de război precum și a forței majore. Din cauza formulei neclare din normele legale, starea de urgență nu este din oficiu recunoscută drept forță majoră, lucru care conduce la interpretări aleatorii, cauzând prejudicii pentru oameni și vulnerabilizarea mediului de afaceri.

Amintim că, grupul parlamentar PRO MOLDOVA a solicitat interpretarea Constituției și recunoașterea stării de urgență drept impediment justificativ, forță majoră, pentru mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

La 4 mai curent, PRO MOLDOVA a depus o sesizare la Curtea Constituțională, în urma multiplelor reclamații din partea mediului de afaceri, dar și a cetățenilor care se confruntă cu dificultăți majore în onorarea obligațiunilor contractuale în această perioadă”, se arată în comunicat.


Preluat de la: Publika.md