Prinşi la frontieră cu permise false. Ce sancţiuni riscă tinerii din Moldova

Au încercat să iasă din ţară cu permise de conducere false. Este vorba despre doi tineri moldoveni care au fost opriţi, ieri, la trecerea frontierei.

Primul caz s-a produs în punctul vamal Sculeni. Un tânăr de 27 de ani care se afla în calitate de pasager într-un autocar de pe ruta Moldova – Germania a prezentat actele la control. În timpul verificărilor însă, oamenii legii au depistat asupra lui un permis de conducere fals. Documentul ar fi fost eliberat de autoritățile române pe numele unei persoane străine. Bărbatul a declarat că urma să transmită documentul posesorului care se află în Germania.

Cel de-al doilea caz a avut loc în punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Asupra unui tânăr în vârstă de 24 de ani, pasager şi el, într-o maşină de ocazie, poliţiştii de frontieră au depistat un permis de conducere vizibil falsificat. La audieri, acesta a spus că a obţinut documentul acum trei ani. Atunci, el nu a putut susține cu propriile forțe examenele şi a apelat pentru ajutor la instructorul auto, care i-ar fi perfectat permisul de conducere contra sumei de 350 euro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, ambii tineri şi-au continuat drumul, dar cu avizul că se întorc în ţară şi conlucrează cu organele de anchetă. În cazul în care aceştia nu vor reveni în termenul stabilit, ei riscă să fie anunţaţi în căutare internaţională. Pe numele lor au fost pornite procese penale pentru deținerea sau folosirea documentelor oficiale false. Potrivit Codului Penal o astfel de infracţiune se pedepseşte cu amendă de până la 15 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității până la 200 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.


Preluat de la: Publika.md