Primul Stadion de fotbal pe plajă din țara noastră a fost deschis (FOTO)

Primul Stadion de fotbal pe plajă din țara noastră a fost deschis. Arena de fotbal pe plajă din Chișinău este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. Arena a fost construită de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău.

80% din cheltuielile pentru construcția stadionului au fost acoperite de FIFA, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. Finanțatorul principal al proiectului, FIFA a alocat circa 1 milion de euro, cu condiția ca Stadionul să fie dat în administrarea FMF pentru o perioadă minimă de 25 de ani.

Arena de fotbal pe plajă are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori.  

Sub tribune se află 4 vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, facilități sanitare pentru spectatori (bărbați și femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice și spații pentru depozitare echipament sportiv.  

Accesul pe stadion pentru spectatori, echipe și arbitri este separat. Iar tribunele vor fi iluminate.  

Arena de fotbal pe plajă va putea fi utilizată anul împrejur, indiferent de timp, inclusiv de alte probe de sport, gen volei pe plajă, mini-fotbal sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive. Și asta pentru că stadionul este transformabil, datorită platformei mobile cu suprafață artificială.  

Astăzi, în zonă se mai construiesc terenuri pentru mini-fotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness și spații de joacă pentru copii.


Preluat de la: Publika.md