Primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Tânărul a contractat două forme diferite ale virusului

Medicii au identificat primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Este vorba despre un tânăr din Nevada, infectat a doua oră cu noul COVID-19.Cercetătorii au descoperit, în urma testelor genetice, că bărbatul a contractat două virusuri diferite.

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în aprilie, după ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greaţă şi diaree, au scris cercetătorii într-un studiu publicat joi. Starea sa s-a îmbunătăţit, iar apoi a avut două teste negative.

A continuat să se simtă bine timp de aproximativ o lună. Apoi, pe 31 mai, a început să facă febră, și a prezentat dureri de cap, ameţeli, tuse, greaţă şi diaree, scrie Mediafax. Cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital şi a avut nevoie de oxigenare mecanică. El a fost testat din nou pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive.

Cercetătorii din Nevada au examinat materialul genetic de la ambele mostre de COVID colectate de la bărbat, iar analiza lor sugerează că a avut două infecţii virale distincte, scrie digi24.ro.

Rezultatele cercetării arată că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de mai multe ori.


Preluat de la: Publika.md