Primii americani ar putea fi vaccinați anti COVID-19 în decembrie

Primii cetățeni americani ar putea beneficia de vaccinul anti COVID-19 imediat după 11 decembrie, potrivit doctorului Moncef Slaoui, șeful programului de vaccin împotriva coronavirusului din SUA, anunță BBC, citat de libertatea.ro.

Moncef Slaoui a declarat pentru CNN că planul este de a „transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore” de la aprobarea vaccinului. Aceste declarații au apărut în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din toată țara.

Până duminică, SUA a înregistrat peste 12 milioane de cazuri și 255.000 de decese, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.

Compania farmaceutică americană Pfizer și partenerul său BioNTech au depus vineri o cerere de autorizare de urgență în SUA a vaccinului anti COVID-19. Datele dintr-un studiu avansat au arătat că vaccinul protejează 94% dintre adulții cu vârsta peste 65 de ani.

Se așteaptă ca Food and Drug Administration (FDA), un comitet consultativ pentru vaccin, să se întrunească pe 10 decembrie.

Doctorul Slaoui a declarat pentru CNN că vaccinul ar putea fi pus la dispoziția populației „poate în a doua zi după aprobare, pe 11 sau pe 12 decembrie”.


Preluat de la: Publika.md