Primarul Capitalei amenință pretorii cu demiterea: Lucru este făcut de mântuială. Cei care nu fac față vor fi eliberați din funcție

Pretorii de sector au fost avertizați dur de primarul Capitalei, Ion Ceban, la ședința serviciilor municipale de luni dimineață. Edilul s-a arătat nemulțumit de modul în care subalternii lui își îndeplinesc obligațiunile de serviciu.

Ceban spune că pe multe șantiere din oraș este haos, iar la unele adrese unde se fac lucrări acestea s-a îndeplini cu abateri. În context, primarul i-a amenințat cu demisia pe pretorii de sector care vor admite nereguli din partea agenților economici responsabili de executarea unui proiect, întrucât ei sunt direct responsabili de acest lucru.

”Mi-am propus să nu dau pe nimeni afară de dragul poftelor, dar cei care nu fac față sau se fac că nu observă nu vor mai fi în funcție. Rog foarte mult să nu mă încercați în acest sens. ”, a declarat Ion Ceban.

Primarul i-a prevenit pe responsabilii de la ”Apă-Canal Chișinău” că dacă vor mai face lucrări de mântuială pe șantiere vor fi lăsați fără funcții, întrucât amenzile impuse până acum nu-i disciplinează. Edilul a dat drept exemplu groapa apărută pe trotuarul din scuarul Bucuriei din sectorul Buiucani, la scurt timp după reparații. Potrivit lui Ion Ceban, asfaltul s-a surpat în urma intervenției muncitorilor furnizorului de apă.

”Aștept ca nota să fie achitată din banii companiei. Cer să fie minuțios verificate lucrările. Cred că până cineva nu va fi personal pedepsit nu va învăța minte nimeni. ”, a mai spus Ceban.


Preluat de la: Publika.md