Primăria municipală va dispune sistarea lucrărilor de construcție a două blocuri de pe bulevardul Mircea cel Bătrân

Primarul general a semnat o Dispoziție de revocare a autorizației pentru construcția a două blocuri, A și B, de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 15. Recent însă, Curtea de Apel Chișinău a anulat Dispoziția de revocare a autorizației emise acum un an și a anulat decizia primei instanțe, care a dat dreptate Primăriei în acest litigiu. 

Astfel, funcționarii responsabil din cadrul Primăriei municipiului Chișinău au constatat reluarea lucrărilor și au întocmit demersurile necesare către Agenția pentru Supraveghere Tehnică. 

Viceprimarul Victor Chironda a precizat că deși agentul economic a obținut câștig de cauză în instanța de apel, autorizația de construcție eliberată în 2018 este deja expirată, astfel că lucrările executate în prezent sunt ilegale. 

„Acesta este unul din multiplele cazuri când problemele de urbanism „sunt soluționate” prin intermediul justiției. Este nevoie urgent de modificat legislația, astfel ca autoritățile locale să-și recapete competențele și funcțiile de control în domeniul construcțiilor, dar și de o implicare mai serioasă a organelor de profil, pentru tragerea la răspundere a celor care practică astfel de afaceri”, a declarat Victor Chironda.

În urma inspectării la fața locului, reprezentații Preturii Ciocana vor întreprinde toate masurile necesare, iar agenții constatatori urmează să inițieze procesul de sistare a lucrărilor pentru blocul A și B prin prescripție.


Preluat de la: Publika.md