Primăria, în pas cu tehnologia. La intrarea în instituție a fost instalat un termoscaner, care înregistrează temperatura corpului (FOTO)

Primăria, în pas cu tehnologia. La intrarea principală în instituției a fost instalat un termoscaner, care înregistrează temperatura corpului a angajaților, dar și a vizitatorilor. Măsura are drept scop prevenirea infectării cu noul coronavirus și vine să înlocuiască termometrele cu infraroșu, care presupun prezența unui angajat care face termometria celor care intră în clădire.

Echipamentul reprezintă un monitor în care este montat un sistem video sensibil la temperatură, care poate prelucra în fluxul de analiză un număr mai mare de persoane. Când prin fața sistemului trece o persoană cu temperatura corpului de peste 37˚C, monitorul se colorează în roșu și emite un semnal sonor. De asemenea, sunt detectate persoanele care nu poartă mască de protecție, iar în acest caz ecranul se colorează în galben și de asemenea, emite un semnal sonor.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, echipamentul a fost transmis de către un operator de sisteme de monitorizare video, pentru o perioadă de trei săptămâni.  

Sistemul este în regim de testare, după care municipalitatea va decide necesitatea achiziționării termoscanerului.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie