PRIMĂRIA CHIŞINĂU riscă PIERDERI de milioane de lei, pentru că ar fi demontat ILEGAL mai multe panouri publicitare

Războiul dintre Primărie şi agenţii economici din domeniul publicităţii stradale continuă. Aceştia au anunţat că vor da în judecată municipalitatea, pentru că i-a lipsit de autorizaţii şi a demontat ilegal panourile în care au investit milioane de lei. Despăgubirile pe care ar putea să le achite Primăria se ridică la milioane de lei, spun ei.

Până acum, în Chişinău au fost demontate în jur de 600 de panouri publicitare. Potrivit, mybusiness.md, care îl citează pe şeful adjunct al Direcţiei Arhitectură şi Urbanism Andrei Vatamaniuc, în următoarea perioadă vor mai fi demontate aproape 400 de panouri. Motivul, spun autorităţile, este expirarea autorizaţiei. Preşedintele Asociaţiei agenţiilor de publicitate, Galina Zablovscaia, susţine însă că acest lucru nu este suficient pentru demontarea panourilor şi asta pentru că autorizaţiile ar fi fost prelungite automat. Ea spune că agenţiile de publicitate au cerut prelungirea lor, însă Primăria nu a oferit nici până în ziua de azi un refuz în scris. În aceste condiţii, Legea 160 privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător prevede expres că în lipsa unui răspuns clar în scris, autorizaţiile sunt prelungite prin aprobare tacită.

„Ei nu ne-au spus nici da, nici ba, deci reiese, conform regulamentului, că avem voie, în condiţiile în care ei tac. Ce avem noi acum: nimeni de pe piaţa publicitară nu are nici refuz şi nici prelungire a autorizaţiei. Vor avea probleme în instanţă, iar asta îi va costa milioane”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Patronale de Publicitate Stradală, Galina Zablovscaia.

Am încercat să obţinem o reacţie de la arhitectul-şef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, care semnează autorizaţiile pentru a publicitatea stradală. Aceasta ne-a direcţionat la şeful-adjunct al Direcţiei Arhitectură şi Urbanism, Andrei Vatamaniuc, care nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la mesajele trimise. 

Potrivit Asociaţiei Patronale de Publicitate Stradală, Primăria va pierde cel puţin 27 de milioane de lei, bani care ajungeau în bugetul municipal din impozitele achitate de proprietarii panourilor.


Preluat de la: Publika.md