Primăria Capitalei va ancheta acţiunile Regiei "Autosalubritate", după incendiu izbucnit la gunoiștea din Țînțăreni

Primăria Capitalei va iniția o anchetă de serviciu privind acțiunile angajaților de la Regia „Autosalubritate”, după incendiul izbucnit la gunoiștea de la Țînțăreni. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Chișinău. Totodată, primarul Ion Ceban i-a cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, să iniţieze o anchetă de serviciu în cazul acțiunilor angajaților IGSU.

„Le-am solicitat de la SPIA şi Ministerului de Interne, nemijlocit ministrului, să desfăşoare o anchetă de serviciu cu privire la toate circumstanţele şi etapele de intervenţie, care ar putea să fie cauza, pe de o parte, de la care s-a aprins gunoiştea şi care au fost acţiunile tuturor instituţiilor care trebuiau să fie implicate, începând de la Regia „Autosalubritate” şi finalizând cu IGSU, dacă s-au făcut toate acţiunile, dacă totul ce a fost necesar s-a realizat.”, a spus Ion Ceban, primarul general al Capitalei.

Consilierul ministrului de Interne, Alina Zbancă, nu ne-a putut spune dacă până acum a fost inițiată o astfel de anchetă. Între timp, purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, a anunțat că pompierii sunt mobilizați pentru lichidarea incendiului de la poligonul de deșeuri. În lucrări au fost implicate 38 autospeciale şi participă în jur de 85 de pompieri şi muncitori de la „Autosalubritate”. De câteva zile, resturile depozitate la groapa de gunoi de la Ţînţăreni ard încontinuu. Primarul localităţii, Vadim Bulgaru, spune că cel mai probabil focul a izbucnit din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului.

CITEŞTE ŞI: IMAGINI APOCALIPTICE la Tînțăreni. Groapa de gunoi, cuprinsă de flăcări (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md