Prima reacție a fostului judecător român, Cristian Danileț, după ce s-a vehiculat că urmează să preia o funcție la BNM

 „Infirm categoric o astfel de informație”, a scris Danileț.

Recent pensionat din magistratură, Cristian Danileț va merge la Banca Națională a Republicii Moldova, alături de Anca Dragu, noul guvernator al instituției, scrie profit.ro citând surse bancare.

Danileț deține de peste un an cetățenia moldovenească, în urma unui decret semnat de președinta Maia Sandu în noiembrie 2022. În perioada respectivă era exclus din magistratură în România, însă ulterior a câștigat procesele cu statul român, fiind reîncadrat și apoi pensionat la cerere.

Judecătorul clujean a fost exclus de două ori din magistratură de Secția pentru judecători a CSM, prima dată pentru că ar fi făcut de râs profesia după ce a publicat pe rețelele de socializare filmulețe în care făcea karate, tundea gardul viu sau curăța piscina, a doua oară pentru că era membru al unui ONG care ar fi făcut politică. Judecătorul a contestat în instanță deciziile de excludere.

Republica Moldova are un nou guvernator BNM, venit din România. Este vorba despre fosta președintă a Senatului României, Anca Dragu. Numirea acesteia a fost susținută de 58 de deputați PAS.

Decretul prin care senatoarea din România, Anca Dragu a primit cetățenia R. Moldova a fost semnat de președinta Maia Sandu.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție după audierile în dosarul „Furtul miliardului”. 


Preluat de la: Unimedia.info