Prețurile petrolului au coborât ușor la închiderea de vineri, dar săptămâna a marcat o creștere semnificativă

Preţurile petrolului au scăzut vineri, la o zi după ce au depăşit 85 de dolari barilul pentru prima dată din noiembrie, dar pe ansamblul săptămânii au crescut cu peste 3%, ca urmare a cererii mai mari din partea rafinăriilor americane care au finalizat reviziile planificate, transmite Reuters, citat de news.ro.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 8 cenţi sau cu 0,09%, la 85,34 dolari pe baril. Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 22 de cenţi saucu 0,27%, la 81,04 dolari pe baril. Livrările de carburanţi scad, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group. ”Preţurile riscă să crească. Dar există îngrijorări că Rezerva Federală din SUA nu va putea reduce ratele dobânzilor”, deoarece inflaţia rămâne peste ţinta băncii centrale de 2%, a adăugat Flynn.

Scăderile ratelor dobânzilor sunt văzute ca o oportunitate pentru creşterea cererii în Statele Unite. Preţurile au fost limitate pentru o mare parte a lunii trecute, între 80 şi 84 de dolari pe baril.


Preluat de la: Timpul.md