Prețurile la ceapă în Moldova vor crește

Experții subliniază că cei care în sezonul trecut au cultivat ceapă în Moldova, și aceștia au fost mulți, evident că au de cîștigat. Cu condiția, bineînțeles, ca acești producători să aibă depozite pentru ceapă.

În prezent, Moldova este singura țară din regiune, unde prețul cepei a crescut semnificativ după recoltare. În medie, ceapa în Moldova este acum cu 60% mai scumpă decît în timpul recoltării.

Prin urmare, Moldova este singura țară în care intermediarii au cîștigat din revînzarea cepei. Dar și mai bine ar fi fost dacă nu au vîndut încă întregul volum, pentru că există șansa de a cîștiga și mai mult în următoarele săptămîni.

Avînd în vedere stocurile reduse de ceapă din țară și perspectivele de creștere a prețului la ceapă în UE, în viitorul apropiat, potrivit participanților la piață, prețurile la ceapă vor crește.

După cum remarcă experții, așa se întîmplă de obicei pe piața din țara noastră. În același timp, Ucraina va continua să aibă un impact semnificativ asupra prețurilor la ceapă în Moldova.


Preluat de la: Noi.md