Președintele pus în funcție de Plahotniuc insinuează că UE ar vrea să se implice în campania electorală

 

Am asistat azi la un atac mojicesc al lui Igor Dodon împotriva partenerilor noștri din afara țării. Președintele pus în funcție de Plahotniuc insinuează că Uniunea Europeană ar vrea să se implice în campania electorală prin intermediul fondurilor transparente pe care le alocă pentru dezvoltarea societății civile.

Nimic mai fals.

În primul rând, în proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale este indicat expres și tranșant că organizațiile necomerciale nu pot susține material sau gratuit partidele politice şi candidatii, precum și nu pot face agitație electorală. Dacă nu crede în ce spun, să-l întrebe pe Vasile Bolea care este ultima redacție a art.6 alin.(5) din proiect convenită ieri la ședința Comisiei juridice. Este interzisă categoric implicarea în campanie a organizațiilor necomerciale. Mai imperativ nici nu poate fi.

Precum a spus și Maia Sandu azi, din cu totul alte motive nu vrea Igor Dodon adoptarea legii. Interdicția de a nu se implica în campania electorală este valabilă pentru toate organizațiile necomerciale. În categoria organizațiilor necomerciale se înscrie și fundația. Acum ați înțeles de unde această teamă? Igor Dodon vrea să beneficieze în campania pentru alegerile prezidențiale de ”serviciile” fundației care aparține soției sale pentru a-și finanța campania prin oferirea de pomeni electorale alegătorilor din surse obscurse despre care nici el nici altcineva niciodată nu au vorbit. Fundația dată, între altele, este finanțată inclusiv de fiul fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika. Dar dacă legea se adoptă, finanțarea campaniei lui Igor Dodon de către această fundație nu va mai fi posibilă.

Aceasta este adevărata miză și adevărata teamă a lui Igor Dodon legată de adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale.

Igor Dodon este foarte naiv. El crede că inventarea de teme false îl va ajuta să acopere mediatic infracțiunea pe care a comis-o atunci când a luat bani de la criminalul Plahotniuc. Și nu doar asta. Dar se înșeală amarnic. Va răspunde pentru tot. Atât politic, cât și juridic. Și încă cu mult mai devreme decât crede…

Sergiu Litvinenco / facebook.com/ 
 


Preluat de la: Timpul.md