Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal îşi doreşte ca partidele din primele două divizii să se reia începând cu 12 iunie

Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, îşi doreşte ca partidele din primele două divizii să se reia începând cu 12 iunie. Sezonul fotbalistic a fost oprit în martie din cauza pandemiei de COVID-19.

„Aș dori să reluăm sezonul pe 12 iunie, dar trebuie să așteptăm și să vedem. Această idee va depinde de mulți factori, cum ar fi o potențială evoluţie a virusului, factori care nu depind de fotbal, ci de societatea spaniolă”, a menționat Javier Tebas.

Fotbaliştii din La Liga sunt nerăbdători să revină pe gazon.

„Ne dorim cu toții să jucăm meciurile rămase de disputat în La Liga şi Liga Campionilor. Aşteptăm momentul, când lucrurile vor reveni la normal, dar asta nu depinde doar de noi. Trebuie să fim disciplinați și precauți ce ţine de recomandările venite de la Guvern și La Liga”, a spus Sergio Ramos, fundaş Real Madrid.

„Nu doar jucătorii lui Atletico Madrid, dar şi restul fotbaliştilor vor să joace. Ne dăm seamă că este complicat, dar nu dispunem de multă informaţie”, a menționat Koke, mijlocaş Atletico Madrid.

„Nu ne place să jucăm fără public pe stadioane, dar se pare că anularea sezonului în La Liga va avea un impact negativ, având în vedere faptul că în prezent suntem lideri”, a explicat Gerard Pique, fundaş FC Barcelona.

Cluburile spaniole au primit acceptul din partea autorităților să organizeze sesiuni individuale de pregătire, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte. Jucătorii sunt obligaţi să vină separat la centrele de antrenament, echipaţi cu măşti şi mănuşi, fiindu-le verificată de fiecare dată temperatura.

Fotbaliştii cluburilor Real, Atletico Madrid şi FC Barcelona şi-au reluat antrenamentele la complexele lor de pregătire.

Oficiali federației spaniole de fotbal au anunțat pe site-ul oficial, că în urma testelor pentru coronavirus făcute la echipele din primele două eşaloane s-au descoperit cinci cazuri de infectare.Sportivii infectaţi sunt în carantină la domiciliu şi zilele următoare vor face noi teste. Dacă rezultatele vor fi negative, fotbaliştii se vor putea alătura echipelor lor la antrenamentele de la centrele de pregătire.


Preluat de la: Publika.md