Preşedintele Igor Dodon comentează ultimele mişcări de pe scena politică

Dacă vor continua plecările din Partidul Democrat atunci nu va mai exista o coaliţie parlamentară între socialişti şi democraţi, iar probabilitatea unui scrutin parlamentar anticipat creşte. Aşa a comentat preşedintele Igor Dodon situaţia politică la zi şi decizia celor patru deputaţi democraţi de a părăsi fracţiunea PDM.

Şeful statului spune că disputele din interiorul Partidului Democrat nu-l suprind şi că se aşteaptă şi la alte plecări din fracţiunea parlamentară a democraţilor.

”Nu vor avea număr suficient de mandate pentru a merge împreună şi a susţine Guvernul actual atunci evident că nu va fi majoritate parlamentară şi va fi sau Guvern minoritar sau se va vota un alt Guvern în locul acestuia. Decizia le aparţine celor din PDM. Ce va face PD că văd că azi au plecat patru şi din 21 au rămas 17, vor mai pleca trei sau patru, asta ţine de problema lor internă”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului crede însă că un Guvern minoritar ar însemna instabilitate politică pentru ţară. De aceea, Igor Dodon spune că cel mai probabil scenariu este declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

”Opinia mea este că, în această situaţie, dacă continuă plecările din PDM, cel mai probabil ajungem la alegeri parlamentare anticipate. Sau, partidele de dreapta, Maia Sandu, trebuie să se aşeze la masa de discuţii cu Şor, cu Candu şi cu cei care pleacă din PDM”, a dăugat preşedintele.


Preluat de la: Publika.md