Președintele Belarusului nu crede în intenția Ucrainei de a destabiliza situația în regiunea transnistreană (VIDEO)

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, nu crede în intenția Ucrainei de a declanșa un al doilea front în Transnistria, așa cum afirmase vineri Ministerul rus al Apărării, transmite presa de la Minsk.

„Eu nu cred în asta. Nu este profitabil pentru ei”, a declarat Lukașenko sâmbătă, răspunzând la întrebările jurnaliștilor la centrul republican de pregătire olimpică în sporturile de iarnă Raubichi, în apropiere de Minsk.

„Occidentul ar vrea să rezolve problema cu Rusia și Transnistria dintr-o singură lovitură pentru a închide această „gaură gri”, cum se spune, și să unească Moldova, să o împingă în România sau să o facă pro-occidentală. Acesta este obiectivul lor. Ucrainenii nu au nevoie de asta. Nu cred că ucrainenii vor înnebuni și vor declanșa un fel de al doilea front”, a subliniat Lukașenko.

La 23 februarie, Ministerul rus al Apărării a susținut într-un comunicat că Ucraina a intensificat pregătirile pentru invadarea Transnistriei. Ulterior, MAE rus a emis un comunicat în care condamnă așa numita concentrare de forțe militare ucrainene la granița cu Transnistria și anunță că va folosi orice mijloace pentru a apăra așa zisa republică separatistă, despre care spune că este echivalentă cu teritoriul Federației ruse.  Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a respins existența unor amenințări din partea Ucrainei privind invadarea regiunii transnistrene.


Preluat de la: Publika.md