Președinta, după scandalul în jurul lui Răducanu: „Justiția noastră s-a înglodat”

„Înțeleg că mesajele se referă la evenimente de vreo 10 ani în urmă. Întrebarea mea e ce procuror a clocit această informație timp de 10 ani și iată acum a scos-o la suprafață. Doamna Răducanu și-a depus demisia, va fi numit un alt membru al Comisiei, dar vedem rezistență, tot felul de acțiuni care denotă o supărare a sistemului pe acest proces de evaluare. Poate e și firesc, dar această decizie de evaluare a venit pe motiv că sistemul nu s-a putut curăța de unul singur”, a subliniat Sandu.

Mai mult, spune președinta, întreg scandalul în jurul reformei sistemului arată că „justiția s-a înglodat”.

„Justiția noastră s-a înglodat și din păcate sînt încă mulți judecători și procurori care vor să țină și justiția în glod, și țara. Și e clar că nu putem să construim bunăstarea în țara asta atîta timp cît nu scoatem în capăt reforma justiției. Chiar dacă construim drumuri, școli model, creștem salarii și pensii, cît nu sînt sancționați corupții, oamenii nu vor crede în țara lor”, a menționat șefa statului.

Potrivit Maiei Sandu, reforma justiției va continua în ciuda tuturor piedicilor.

„Dacă judecătorii și procurorii ar fi la fel de pasionați de lupta împotriva corupției, cum sînt pasionați cînd vine vorba de lupta împotriva evaluării, atunci am fi într-o situație mai bună”, a spus președinta.

Anterior, în presă au apărut informații precum că Procuratura Anticorupție a inițiat o investigație în privința Tatianei Răducanu și presupusele legături ale acesteia cu Aureliu Colenco, actualul avocat al fugarului Ilan Șor. Și Răducanu, și Colenco neagă acuzațiile.


Preluat de la: Noi.md