Presa română îl critică dur pe liderul PD, Pavel Filip, pentru că a mers în alianță cu PSRM-ul lui Dodon

Cameleonul politic Pavel Filip este poiticianul care reuşeşte cu succes să pozeze în pro-european şi român, în timp ce a pus umărul la întărirea dominaţiei totale a lui Igor Dodon asupra Republicii Moldova.

În valul de critici şi indignare ce s-a revărsat asupra preşedintelui Dodon după ce a minimalizat ajutorul primit de la Guvernul României în lupta împotriva noului coronavirus, Petru Filip a rămas., cumva, neobservat. "Mai toţi au uitat să-l pomenească şi pe cel care a întărit puterea lui Dodon la Chişinău, i-a votat guvernul, îi susţine toate proiectele dar, care, în acelaşi timp pozează în „pro-european convins” şi un prieten al României, având chiar şi cetăţenia română. Este vorba de preşedintele Partidului Democrat (PDM), fostul premier de tristă faimă, Pavel Filip", notează EvZ.

El a intrat în politică la începutul anului 2016, fiind protejatul şi omul de casă al cunoscutului oligarh Vladimir Plahotniuc. Fostul premier Filip s-a instalat în fotoliu în condiţiile în care opoziţia de la Chişinău a fost împiedicată să voteze, şi a depus jurământul la mijlocul nopţii, în timp ce zeci de mii de protestatari erau la un pas să ia cu asalt uşile parlamentului. De aici şi i s-a tras porecla de „guvernul nocturn”.

Deşi iniţial nu a fost recunoscut de nimeni, nici pe plan intern, nici extern, abia într-un târziu, după ce a bătut la toate porţile încuiate şi a jurat credinţă „ideii pro-europene”, a fost acceptat de Bucureşti şi Bruxelles.

În iunie 2019 a fost dat afară cu forţa din fruntea guvernului, deoarece nu vroia să cedeze puterea şi s-a comportat ca un adevărat dictator, a revenit în braţele lui Dodon.

În noiembrie 2019 Pavel Filip, în fruntea PDM, a votat pentru demiterea guvernului Maiei Sandu, poate cel mai pro-occidental executiv pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii ani, precizează Evz.ro.

Petru Filip are şi cetăţenie română. 

adevarul.ro


Preluat de la: Timpul.md