Preotul bisericii din satul Vărvăreuca, care a murit din cauza COVID-19, se trata de răceală şi nu credea în existenţa noului coronavirus

Se trata de o simplă răceală şi nu credea în existenţa noului tip de coronavirus. Este vorba de Ioan Bîrlădeanu, preotul bisericii din satul Vărvăreuca, raionul Floreşti, care sâmbăta trecută s-a stins din viaţă din cauza COVID-19. Despre asta a povestit fiul bărbatului pentru Ziarul de Gardă.

Maxim Bîrlădeanu spune că tatăl său refuza să creadă în existența virusului ucigaş şi insista că este răcit, aşa că nu purta mască şi a făcut slujbe, numai cu trei persoane pentru că lumea nu prea venea. 

Tânărul mai spune că înmormântarea a avut loc cu respectarea tuturor măsurilor şi nici măcar nu a mers să-şi conducă tatăl pe ultimul drum întrucât se află în autoizolare la domiciliu. 

Fiul preotului mai povesteşte că tatăl său a avut primele simptome încă în data de 3 iunie, însă acesta a zis că nu este nimic grav şi a încercat să se trateze cu remedii naturiste. Totuşi, starea de sănătate se înrăutăţea de la o zi la alta, aşa că familia lui a apelat la ajutorul medicului de familie din localitate, care i-a prescris un tratament. Totuşi starea bărbatului nu s-a îmbunătăţit.

Testul la COVID-19 a fost făcut cu o zi înainte să moară, iar despre rezultatul pozitiv familia a aflat în dimineața zilei de 13 iunie. Preotul a ajuns la spitalul din Floreşti după ce două zile la rând familia a chemat ambulanţa, care refuza să îl ducă. Medicul de familie din sat spune, însă, că de fapt, victima nu a vrut să fie spitalizată. La scurt timp după ce a fost internat, bărbatul a murit.

Directorul Spitalului din Floreşti, Valeriu Nichiforciuc, a declarat pentru postul nostru de televiziune că bărbatul a fost internat în stare gravă, iar după o oră de la intubare a murit. Despre decesul preotului a anunțat și Mitropolia Moldovei printr-un comunicat de presă, dar nu a fost precizată cauza. Acesta este al doilea slujitor al bisericii răpus de COVID-19. Acum două săptămâni, şi duhovnicul Catedralei din oraşul Comrat, Ilian Bondar, a murit tot din cauza noului tip de coronavirus.

Citeşte şi: Al doilea preot, răpus de COVID-19. Mesajul Mitropoliei Moldovei


Preluat de la: Publika.md