Premierul Ion Chicu a anunţat CÂND vor fi redeschise GRĂDINIŢELE şi ŞCOLILE din ţară

Grădiniţele şi şcolile se vor redeschide din data de 1 septembrie. Despre asta a anunţat premierul Ion Chicu după şedința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În cadrul conferinţei de presă, prim-ministrul a explicat din ce cauză instituţiile preşcolare nu vor fi redeschise din 1 august.

„Comisia a trebuit să extindă perioada închidere a grădiniţelor, învăţământul preşcolar tot rămâne suspendat până la 1 septembrie. În cadrul şedinţei au fost aprobate instrucţiunile necesare pentru organizarea activităţii grădiniţelor. În perioada de până la 1 septembrie, toate instituţiile preşcolare urmează să-şi adapteze activitatea, astfel încât să poată primi copiii de la 1 septembrie. Avem acum o înţelegere clară că până la 1 septembrie va trebui să redeschidem grădiniţele dar şi procesul educaţional în învăţământul general, în baza scenariilor prezentate de Ministerul Educaţiei.”, a declarat premierul Ion Chicu.

Totodată activitatea taberelor de odihnă şi de întremare a sănătăţii copiilor, rămâne sistată din cauza situaţiei provocate de pandemia de COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Decizie de ULTIMĂ ORĂ. Se prelungește STAREA DE URGENȚĂ în sănătate

CITEŞTE ŞI: Grădiniţele RĂMÂN ÎNCHISE şi după 1 august. PRECIZĂRILE care au fost făcute de premierul Ion Chicu

 


Preluat de la: Publika.md