Premierul interimar: Ne aşteptăm la un val nou de infectări cu COVID-19. Am putea reveni la restricţii mai dure

Moldova ar putea înregistra un nou val de infectări cu COVID-19, ceea ce ar putea duce la introducerea unor restricţii mai dure împotriva coronavirusului. Declaraţia a fost făcută, astăzi, de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

„Ne aşteptăm la un val nou de infectări cu coronavirus. A fost vacanţă, au fost sărbătorile, au venit mulţi conaţionali de peste hotare ca să sărbătorească alături de cei dragi. Astfel nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 14 zile. Monitorizăm cu atenţie ciferele de infectare şi în cazul în care se va atesta o explozie a noilor infectări vom fi nevoieţi să revenim la anumite restricţii mai dure”, a declarat prim-ministrul interimar.

Totodată, Aureliu Ciocoi a declarat că deocamdată spitalele sunt pregătite pentru a primi pacienţi în cazul unui eventual val de infectări.

„În vacanţa de iarnă s-a diminuat considerabil numărul de infectări zilnice. Respectiv atestăm acum o uşoară creştere. Sper să atingem sub 1 000 de cazuri pe zi şi există o marjă de rezistenţă încă până la peste 1 000 de cazuri pe zi în care sistemul nostru de sănătate rezistă. Există rezerve, s-au eliberat mai multe locuri în spitale din ţară, ceea ce ne va permite să facem faţă unui eventual val de infectări”, a punctat Ciocoi.

De la începutul pandemiei, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 151 687. Numărul moldovenilor vindecaţi a ajuns la 140 983, iar 3.211 de pacienţi au pierdut lupta cu virusul.


Preluat de la: Publika.md