Premierul britanic Rishi Sunak, într-o vizită la Kiev. Marea Britanie anunță un nou pachet de ajutor pentru Ucraina (VIDEO)

Premierul britanic Rishi Sunak s-a întâlnit astăzi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la Kiev. Întâlnirea a avut loc pentru „a confirma sprijinul continuu al Marii Britanii” pentru Ucraina în războiul împotriva Rusiei, a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street, pentru BBC, notează libertatea.ro.

Rishi Sunak, care a preluat mandatul luna trecută, a promis că Marea Britanie va continua să sprijine ucrainenii și a transmis că „Regatul Unit va oferi un nou pachet major de apărare aeriană pentru a ajuta la protejarea civililor ucraineni și a infrastructurii naționale a țării de atacurile ruse”.

Pachetul de ajutor de aproape 60 de milioane de euro cuprinde 125 de baterii antiaeriene și tehnologie pentru a contracara dronele furnizate de Iran, inclusiv zeci de radare și capabilități de război electronic antidrone.

Ben Wallace precizase, la începutul acestei luni, că vor fi trimise Kievului 1.000 de rachete antiaeriene. „Am discutat cele mai importante probleme atât pentru ţările noastre, cât şi pentru securitatea globală”, a afirmat Zelenski, după întâlnire. Liderul de la Kiev a adăugat: „Suntem mai puternici şi vom obţine rezultatele dorite”.

 


Preluat de la: Publika.md