Premieră! Unul dintre pacienţii din Moldova trataţi de COVID-19 a donat plasmă sangvină

Unul dintre pacienţii din Moldova trataţi de COVID-19 a donat astăzi plasmă sangvină. Este primul caz înregistrat în țara noastră. Această metodă de tratament este reglementată în Republica Moldova din 13 aprilie, respectiv din această dată, cadrele medicale din spitale au început să informeze pacienții însănătoșiți.

Plasma poate fi recoltată doar după 14 zile de la însănătoșirea totală, deci numai după această perioadă o să reușim să avem mai mulți donatori. Totuși, conștientizându-se importanța plasmei convalescente pentru tratamentul formelor grave de COVID-19, personalul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, instituție medico-sanitară cu cel mai mare număr de pacienți tratați și externați până în prezent, va contacta telefonic persoanele tratate și externate până în 13 aprilie, pentru ai informa și pentru a prelua acordul acestora.

Ulterior, spitalul va transmite către Centrul Național de Transfuzie a Sângelui datele pacienților care vor fi dispuși să doneze, iar specialiștii instituției noastre vor interveni prompt în recoltarea plasmei.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie