Premieră în Moldova. La USM va fi implementat proiectul pilot al serviciului de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

Universitatea de Stat din Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale au semnat un Memorandum prin care va fi lansat, în premieră, proiectul pilot al serviciului de îngrijire a copiilor de 0-3 ani în cadrul USM, a cărui scop este de a ajuta familiile tinere să muncească și să studieze. Documentul a fost semnat astăzi de către Rectorul USM, Igor Șarov și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari.

Memorandumul prevede deschiderea unui spațiu în cadrul Universității de Stat din Moldova, dotat corespunzător, pentru asigurarea unei îngrijiri în siguranță a copiilor de 0-3 ani.

La fel, mediul academic va fi încurajat să participe la elaborarea ghidurilor metodologice, instrucțiunilor, care să asigure buna implementare a serviciului de îngrijire a copiilor de 0-3 ani.

Universitatea de Stat din Moldova este prima instituție de învățământ superior din țară care va implementa acest proiect pentru că are resursele și potențialul necesar, specialiști calificați, staff numeros, precum și un număr mare de studenți la Master care au copii mici.

Tot astăzi, USM și MMPS au semnat Planul de acțiuni în vederea implementării Memorandumului de cooperare, ce are drept scop pregătirea asistenților sociali, implicării mediului academic în elaborarea și avizarea politicilor sociale, semnat la 25 noiembrie curent.

Documentul face parte din Programul național pentru protecția copilului, lansat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.


Preluat de la: Publika.md