Pregătirile de protestul din PMAN, în toi. Organizatorii au desenat cerculețe, pentru a menține distanța socială de un metru (FOTO)

Pregătirile de protestul din PMAN, anunțat de Partidul Acțiune și Solidaritate, sunt în toi. Organizatorii au desenat cerculețe, pentru a menține distanța socială de un metru. Asta deși, potrivit ultimei decizii a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele trebuie să mențină în locurile publice o distanță de 1,5 metri.

Protestul a fost anunțat pentru ora 11, iar zeci de oameni deja au venit în piață. Aceștia însă nu se grăbesc să-și ocupe locurile, ci se adună lângă bradul instalat de Primărie în Scuarul Catedralei și lângă Arcul de Triumf.

Amintim că îndemnul de a ieși la protest a venit din partea președintelui ales Maia Sandu, după votarea mai multor proiecte în Parlament, printre care și cel ce ține de scoaterea Serviciului  de Informații și Securitate din coordonarea Președintelui Republicii Moldova.

În același timp, poliția i-a îndemnat pe oameni să coopereze cu organele de drept şi să informeze despre orice încălcare sau acţiuni ilegale care v-au devenit cunoscute ori au fost observate, pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime.

Totodată, IGP a informat că polițiștii care se vor afla în PMAN pentru menținerea ordinii publice, vor reacționa prompt, în conformitate cu legislaţia, pentru a preveni şi combate oricare comportament şi acţiuni care au scopul destabilizării situaţiei şi ordinii de drept.

Toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației vor fi înregistrate și documentate conform legislației, mai comunică IGP.

 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie