PRECIZĂRILE MAEIE privind autocarele din Moldova, blocate în regiunea Odesa

MAEIE a venit cu precizări în cazul a două autocare din Republica Moldova care au rămas blocate pe şoseaua Cuciurgan-Odesa din cauza ninsorilor puternice. Potrivit TSV Pridnestrovie, unul dintre autocare pleca spre Rusia, iar celălat spre regiunea transnistreană.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat în cazul cetățenilor moldoveni blocați în regiunea Odesa și prin intermediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa este asigurată comunicarea constantă cu autoritățile locale și reprezentanții companiilor de transport pentru a asista cetățenii aflați în dificultate. De asemenea, am fost informați despre eforturile constante ale instituțiilor de resort din statul vecin antrenate pentru deszăpezirea porțiunilor de drum afectate”, se menţionează în comunicatul emis de MAEIE.

Totodată, reprezentanţii Ministerului de Externe de la Chişinău le reaminteşte oamenilor că este activă linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Odesa: +380 99 242 0835, constituită exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu caracter de urgenţă.

MAEIE le recomandă cetățenilor să evite călătoriile care nu sunt esențiale.


Preluat de la: Publika.md