Precizări privind condițiile de redeschidere a grădinițelor. Copiii vor fi însoțiţi de una și aceeași persoană

Cu doar trei zile înainte de începutul anului şcolar, autorităţile au venit cu precizări privind condițiile pentru redeschiderea grădinițelor în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit unei decizii a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, copiii urmează să fie însoțiţi până la grădiniţă de una și aceeași persoană. E important ca aceasta să aibă vârsta de peste 16 ani.

De asemenea, părinților li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme. Programul de activitate al instituţiilor preşcolare va fi stabilit de administrație aşa încât să fie evitată aglomerarea.

Încăperile vor fi aerisite, suprafețele, jucăriile și materialele didactice vor fi curățate și dezinfectate. Totodată, se va ajusta numărul necesar de cadre didactice, dar și orarul optim de activitate al educatorilor și asistenților acestora.

În microbuzele şcolare micuţii vor călători doar pe scaune.

Vinerea trecută, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că grădinițele și școlile pot să-şi înceapă activitatea din 1 septembrie. Decizia de redeschidere va aparţine însă fondatorilor şi va fi acceptată de autorităţi doar dacă sunt respectate toate condiţiile impuse în perioada pandemiei de coronavirus. 

 


Preluat de la: Publika.md