PR electoral pe SPATELE cetățenilor / Rușii au vrut să ne dea toți banii până la 31 mai, dar Pușcuța a insistat cu octombrie, pentru campania lui Dodon

Ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța este cel care a insistat ca a doua tranșă din creditul rusesc să fie eliberată în toamnă, deși Federația Rusă era gata să pună la dispoziția Republicii Moldova banii încă până la sfârșitul lunii mai, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Deputatul susține că a sesizat acest lucru după ce Curtea Constituțională a expediat autorilor sesizărilor asupra legii prin care acordul a fost aprobat opiniile autorităților statului.

El menționează că „sunt deja trei constatări care ridică multe semne de întrebare”:

1) Deși hotărârea Guvernului nr.169 ”Pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat este datată cu 13 MARTIE 2020, atât avizul Ministerului Economiei pe marginea proiectului hotărârii, cât și al Băncii Naționale datează cu 23 MARTIE 2020.

2) Redacția celebrului articol 7 punct 2 a fost propusă de către Serghei Pușcuța.

3) Rușii erau gata să ne dea a doua tranșă până la 31 mai 2020. Pușcuța a propus ca aceasta să fie acordată până la 31 octombrie 2020. Adică pentru campania electorală a lui Dodon.

Astăzi Curtea Constituțională urmează să decidă asupra sesizării opoziției în legătură cu legea prin care a fost aprobat acordul cu Federația Rusă privind împrumutul a 200 de milioane de euro. Cele mai multe îngrijorări au trezit anume articolul 7.2, care prevede asumarea de către stat inclusiv a unor împrumuturi făcute de către companii private.

 


Preluat de la: Timpul.md