PPDA vrea să fie declarată neconstituţională legea prin care a fost ratificat creditul rusesc

Creditul rusesc dă naştere tot mai multor polemici în politica moldovenească. Votat de Parlament joia trecută, suspendat a doua zi de Curtea Constituţională, acordul de împrumut este în continuare contestat de către opoziţia parlamentară.

Într-un comunicat de presă expediat astăzi, reprezentanţii Partidului Demnitate şi Adevăr consideră că acordul contravine mai multor articole din Constituţie şi au cerut să fie declarate neconstituţionale mai multe legi şi hotărâri legate de acest împrumut.

Printre ele se numără hotărârea Guvernului privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării acordului, dar şi legea privind ratificarea de către Parlament a împrumutului, adoptată, potrivit reprezentanţilor PPDA, cu încălcarea procedurii constituționale de încheiere a tratatelor internaționale.

Totodată, vicepreşedintele PPDA, Alexandr Slusari, a scris pe Facebook că acordul de creditare cu Federația Rusă nu ar conține nici un nume al unui oficial din partea rusă.

”Mai mult, pe pagina oficială a Guvernului FR nu există nici o mențiune privind negocierea sau semnarea unui asemenea acord. Documentul semnat prevede că transferul sumelor creditului se va efectua nu prin intermediul conturilor trezoriale ale autorităților centrale, ci prin bancă comercială autorizată. Vrem să fim siguri că Moldova precis cu Guvernul Federației Ruse a semnat acordul. În acest context, solicităm explicația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a scris Slusari pe Facebook.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie