Povestea șoferului ghinionist: Și-a ”cumpărat” două permise în Marea Britanie, însă a rămas fără ele în Moldova

Un moldovean a fost reținut de către oamenii legii pentru a doua oară cu permisul de conducere falsificat. Dacă în primul caz a fost depistat de către reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare, în cea de-a doua situație a fost identificat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni.

Mai exact bărbatul de 22 de ani a încercat ieri să iasă din Republica Moldova, în calitate de pasager al unei mașini de ocazie. În timpul controlului de frontieră s-a aflat că acesta urma să ajungă în Italia. Pentru excluderea oricărei bănuieli, pasagerul a fost supus unei verificări suplimentare. Ca urmare, în portmoneul personal a fost observat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale. Fiind supus unei cercetări minuțioase, documentul prezenta un șir de elemente distinctive falsificate. 

Drept urmare, tânărul a povestit că își perfectase în Marea Britanie, contra sumei de 150 lire sterline, două permise de conducere, moldovenesc și românesc. Când a revenit acasă de peste hotare a fost depistat în trafic de către INP și permisul românesc i-a fost ridicat.

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul era încrezut că fiind în calitate de simplu pasager nu va fi verificat și astfel va reuși să treacă frontiera, având asupra sa permisul moldovenesc falsificat.

Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de acte oficiale false.

 


Preluat de la: Publika.md