Povestea din spatele ultimei imagini publice cu Regina Elisabeta a II-a

Fotografa care a realizat ultima imagine publică cu Regina Elisabeta a II-a în viață a vorbit despre ce s-a întâmplat când s-au întâlnit și ce discuții au avut.

Jane Barlow, care activează în cadrul Press Association, a fost trimisă la Balmoral pentru a surprinde momentul în care regina s-a întâlnit marți cu Liz Truss, noul prim-ministru, pentru a-i cere oficial să formeze un guvern.

Barlow a făcut câteva portrete ale Reginei Elisabeta până la lidera Partidului Conservator să ajungă la proprietatea din Scoția. Ea a descris-o pe regină, care avea 96 de ani, ca fiind „fragilă”, dar „cu o dispoziție bună”. Cele două au vorbit despre vremea mohorâtă, pentru că marți în Scoția a plouat. Dar starea de spirit a reginei era opusă, a spus Barlow, potrivit Sky News. „Am primit o mulțime de zâmbete de la ea”, a spus aceasta.

Când a fost anunțată sosirea lui Liz Truss, regina „a întâmpinat-o cu un zâmbet larg”. După acest moment, Jane Barlow a fost invitată să părăsească încăperea.

Barlow a spus că a fost „o onoare” și „un adevărat privilegiu” să realizeze aceste fotografii. „Am fost acolo să o fotografiez întâlnirea cu noul prim-ministru, dar pentru mine cea mai bună poză a fost cea cu regina singură. Și, evident, are o semnificație și mai mare acum”.

Ea a mai spus că regina „cu siguranță părea mai fragilă” decât astă vară, când i-a făcut alte fotografii.

O altă persoană care a întâlnit-o pe Regina Elisabeta în zilele dinaintea morții ei a fost un reprezentant al Bisericii Scoției, care a spus despre ea că părea într-o „formă excelentă”.

Reverendul Iain Greenshields și-a petrecut weekendul la Balmoral și a luat masa cu regina sâmbătă seară și duminica la prânz.

A fost „fabuloasă” și „foarte captivantă”, a spus el. Au vorbit despre tatăl reginei, ducele de Edinburgh, cai, credință și dragostea reginei pentru Balmoral, unul dintre locurile ei preferate.

Iain Greenshields s-a arătat foarte surprins că sănătatea reginei s-a deteriorat atât de brusc.

„Sănătatea ei era fragilă, știam asta, dar când am părăsit-o duminică era foarte pozitivă și mi-e foarte greu să cred că în acele câteva zile lucrurile s-au schimbat atât de dramatic”, a spus el. Palatul Buckingham a anunțat că regina a murit în pace la Balmoral, joi după-amiază.


Preluat de la: Publika.md