Postura depinde de starea de spirit

Dacă ții spinarea dreaptă, starea de spirit se îmbunătățește și apare energia. Așa afirmă experții de la Universitatea din San Francisco (SUA).

Studiile anterioare au arătat că anumite gesturi și exerciții fizice pot „deschide” căi biologice care cresc sentimentul de fericire și de vitalitate. Astfel, dacă în fiecare zi facem mai multe gesturi, energia va rămîne la un nivel înalt, iar calitatea vieții se va îmbunătăți.

În studiul efectuat sub conducerea profesorului Erik Peper au participat 110 studenți, care au trebuit să treacă prin hol mai întîi ținînd spatele încovoiat, iar apoi să parcurgă același drum sărind. La cîteva minute după aceste acțiuni, participanții au dat o apreciere subiectivă nivelului lor de energie. „Efectul spinării” a fost același pentru toate grupurile, mersul cocoșat scădea din energie, iar fuga prin sărituri ducea la creșterea ei.

Descoperirea poate explica modul în care factorii externi, cum ar fi spinarea dreaptă sau încovoiată poate crește susceptibilitatea la starea de spirit depresivă. Asupra depresiei și energiei pot influența și alte lucruri, lista cărora oameni de știință nu o publică.

Studiul este publicat în revista Biofeedback.


Preluat de la: Noi.md