Portugalia modifică drastic condițiile de intrare în țară începând din 31 ianuarie 2021

Portugalia se închide pentru turiștii străini: nu mai permite intrarea în țară pe la granița terestră, a reintrodus controalele la frontieră, iar în cazul călătoriilor cu avionul este obligatorie, în cazul mai multor cetățeni europeni, între care și românii, prezentarea unui test COVID negativ. Pe întreg teritoriul țării este declarată stare de urgență până la 14 februarie, din cauza pandemiei.

Autorităţile portugheze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul ţării, în contextul pandemiei de COVID-19, acestea aplicându-se din 31 ianuarie, ora 0:00, a anunţat, sâmbătă seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Portugalia pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spaţiului Schengen ce înregistrează o incidenţă a cazurilor între 150 şi 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (categorie în care se află şi România), trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.

Totodată, în cazul acestor categorii de persoane, autorităţile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor care sunt esenţiale, potrivit unui comunicat al MAE, citat de Agerpres.

De asemenea, începând cu aceeaşi dată este interzisă circulaţia rutieră la frontiera terestră, indiferent de tipul vehiculului, cu excepţia transportului internaţional de marfă, transportului de lucrători transfrontalieri şi a circulaţiei vehiculelor de ambulanţă, descarcerare şi a serviciului de urgenţă.

Sunt suspendate circulaţia feroviară (cu excepţia transportului de marfă) şi transportul fluvial între Republica Portugheză şi Regatul Spaniei. 

A fost reintrodus controlul la frontierele terestre şi fluviale.


Preluat de la: Publika.md