Ponta: Voi vota împotriva prelungirii stării de alertă și voi merge la proteste în Piața Victoriei

 

Victor Ponta anunță că va vota împotriva prelungirii stării de alertă după 15 iunie și că va participa la proteste împotriva Guvernului. Liderul ProRomânia îi critică pe miniștri pentru măsurile restrictive impuse în țară.

Victor Ponta anunță că va vota pentru ieșirea din starea de alertă, așa cum a făcut și partidul pe care îl conduce și în plus va participa la proteste organizate în Piața Victoriei, locul în care i-a privit, la rândul său, pe protestatarii din 2015, pe vremea când era premier.

Victor Ponta: E prea mult!

„Sigur că voi vota ÎMPOTRIVA în Parlament (așa cum am votat toți cei de la ProRomania)!

Dar, de dată această, voi merge și la proteste în Piață Victoriei!!!

Știu că acest Guvern trebuie să pună de tot România în genunchi! Dar e prea mult!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Mesajul liderului ProRomânia vine după ce ministrul Sănătății a anunțat că nu crede că situația epidemiologică va permite renunțarea la starea de alertă în a treia fază de relaxare de pe 15 iunie.

„Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate. Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a adăugat Tătaru.”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la B1TV.


Preluat de la: Timpul.md