Pomul de Crăciun din centrul Capitalei, instalat. Când va avea loc inaugurarea sărbătorilor de iarnă 2020-2021

Tradiționalul Pom de Crăciun a fost instalat în centrul Capitalei. În acest an, acesta a fost amplasat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, în preajma Porților Sfinte.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, inaugurarea sărbătorilor de iarnă 2020-2021 va avea loc, pe data de 1 decembrie, de rând cu toate capitalele europene.

De menționat că bradul din centrul Capitalei este unul artificial, de 20 de metri înălțime, același care a fost utilizat și în anii trecuți. În prezent, serviciile municipale decorează Pomul cu 1000 metri liniari de ghirlande electrice, iar în zilele următoare vor fi instalate 2800 de globuri colorate.

De asemenea, în perimetrul PMAN și de-a lungul aleii pietonale din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, vor fi instalate în total 3 km de ghirlande electrice, cu beculețe LED. Iar pe bulevardul principal al Chișinăului, de la Piața D. Cantemir până la str. Ciuflea, va fi conectat iluminatul decorativ de sărbătoare, 170 de elemente luminoase în formă de fulgi, instalate pe pilonii electrici.

Iluminatul decorativ va fi conectat, de asemenea, și pe arterele principale din sectoarele orașului, inclusiv pe Viaduct, bd. Dacia, str. Ion Creangă, str. Alba Iulia, str. Alecu Russo etc.

Amintim că din cauza situației pandemice în țară, în acest an nu vor fi organizate târguri și iarmaroace.

 


Preluat de la: Publika.md