Poloni: Creștere masivă a cazurilor noi de coronavirus

O mină de cărbune din Polonia, din regiunea Silezia Superioară, este cauza unei creșteri-record a noilor cazuri de coronavirus confirmate în țară. Nu mai puțin de 1.151 de persoane au fost depistate la nivel național cu COVID-19 doar în cursul acestui weekend. Două treimi din acest bilanț provine din focarul Zofiowka, din sudul țării, cazurile înregistrându-se în rândul minerilor și al familiilor lor, relatează BBC.

Majoritatea țărilor din UE au înregistrat duminică mai puține cazuri decât Polonia.

Varșovia a introdus măsuri stricte în luna martie, pentru a preveni răspândirea epidemiei de SARSCoV-2 și a reușit să evite un bilanț grav în comparație cu decesele înregistrate în vestul Europei. 

În toată lumea, numărul morților a trecut în acest weekend de 400.000, în condițiile în care peste 6,9 milioane de oameni au fost depistați până acum ca fiind infectați cu noul coroanvirus. 

În Polonia, 1.157 de oameni care aveau COVID-19 au murit, dintr-un total de 26.561 de persoane testate pozitiv.

Focarul persistent din Silezia Superioară nu lasă însă Polonia să treacă de vârful epidemiei. Este regiunea considerată inima industrială a țării, unde funcționează peste 12 mine. Aici muncitorii lucrează în spații închise și cu multă umiditate. Peste 4.000 de oameni au fost testați pozitiv în Silezia. Ca urmare, companiile miniere și-au redus din producție sau au închis unele mine temporar.

Minele au fost la originea unor focare și în Africa de Sud și Statele Unite. 

În ciuda persistenței focarului din Silezia Superioară, Polonia a început relaxarea restricțiilor în 20 aprilie, iar unii dintre elevi s-au reîntors la școală la sfârșitul lunii mai.

 


Preluat de la: Publika.md