Polițistul care a lovit mortal cu maşina o femeie și a părăsit locul faptei, plasat în arest preventiv

Polițistul care a lovit mortal o femeie și a părăsit locul faptei a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Ciocana.

Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de şeful interimar al Procuraturii Chişinău, Oleg Afanasii.        

Potrivit aceleiași surse, angajatul INSP a refuzat să ofere declarații în fața procurorilor.

Accidentul rutier a avut loc miercuri seara, pe strada Socoleni din Capitală. Femeia de 36 de ani, lovită de maşină, a murit, iar la faţa locului oamenii legii au găsit una dintre plăcuţele de înmatriculare ale automobilului. Astfel, a fost identificat proprietarul vehiculului. La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe strada Podgorenilor. Şoferul şi soţia acestuia erau în mijlocul de transport.

Angajatul INSP are 25 de ani şi era în afara orelor de serviciu.

IGP a precizat că nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate. După ce a fost reținut, el a refuzat să fie testat alcoolscopic şi s-a ales cu un proces-verbal. Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, iar rezultatele vor fi cunoscute în câteva zile. 

Poliţistul de patrulare va fi cercetat pentru producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi părăsirea locului faptei.


Preluat de la: Publika.md