Polițiștii efectuează percheziții în penitenciare

Sub pretextul unor datorii la jocurile de hazard, un grup de condamnați cu autoritate criminală au estorcat de la victimă mai mulți bani, ultima sumă fiind de 6000 de lei, transmite Noi.md.

După condițiile impuse de condamnații cu influență negativă, acesta nu a avut posibilitatea să transmită suma estorcată, drept urmare la finele lunii iulie a anului 2023 condamnatul a fost depistat strangulat în curtea penitenciarului.

În urma perchezițiilor efectuate în trei penitenciare și la rudele condamnaților aflate la libertate au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri bancare pe care au fost transferați banii estorcați, înscrisuri de ciornă și un cartuș de calibrul 5,45 mm.

Persoanelor bănuite li se incriminează săvîrşirea infracţiunii prevăzute de art.189 alin.(2) lit.b), d) din Codul penal, pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 5 la 7 ani.

În continuare, ofițerii de investigație întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.


Preluat de la: Noi.md