Polițiștii de frontieră și agenții imobiliari s-au mobilizat și au donat plasmă

Implicarea noastră este o şansă la viaţă pentru pacienţii din secţiile COVID. O mână de ajutor au dat și zeci de poliţişti de frontieră şi agenţi imobiliari, care s-au mobilizat şi au donat plasmă convalescentă. Ei au răspuns campaniei PUBLIKA TV care îndeamnă toţi bărbaţii vindecați de COVID-19 să doneze plasmă. Între timp, medicii anunţă că numărul minim de doze de plasmă necesar în spitalele din ţară s-a dublat din cauza agravării situaţiei pandemice.

Specialiştilor de la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui nu le-a venit să creadă când au văzut rândurile imense de donatori. Printre ei, 50 de poliţişti.

CORNELIU GROZA, Șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: „Sunt şi poliţişti de frontieră care au rude infectate anterior şi am făcut apel şi către ei la fel să doneze plasmă.”

„Important să salvăm cât mai multe vieţi.”

De spirit civic au dat dovadă și angajații unei companii imobiliare din Chişinău. Peste 20 de agenţi imobiliari au donat plasmă.

„În aceste momente dificile, fiecare dintre noi trebuie să ne gândim că avem nevoie de o forţă comună să ne unim şi să rezistăm împreună în faţa acestui virus.”

Și nu au fost singurii donatori: acest bărbat a decis să doneze plasmă după ce a auzit la ştiri despre situația dificilă din spitale.

„Moral sunt împlinit că pot ajuta alte persoane.”

La şapte zile de la începerea campaniei PUBLIKA TV în care îndemnăm toţi bărbaţii să doneze plasmă convalescentă, numărul mediu zilnic de donatori s-a triplat. Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui anunţă că într-o săptămână de la lansarea campaniei au venit să doneze tot atâția cât veneau anterior într-o lună. Necesarul de plasmă este în continuare foarte mare.

SVETLANA CEBOTARI, directorul Centrului Naţional de Tranfuzie a Sângelui: „De fapt, spitalele vin de mai multe ori în mai multe reprize la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui pentru a ridica aceste doze de plasmă terapeutică, ceea ce ar înseamnă că se înregistrează pe parcursul zilei o înrăutățire a stării de sănătate a tot mai mulţi pacienţi noi internaţi sau cei care vin cu forme extrem de grave.”

De la începutul pandemiei, peste 1600 de bărbaţi au donat plasmă convalescentă, în timp ce potenţialii donatori ajung la aproape 46 de mii de bărbaţi.

Facem în continuare apel la toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani, fără boli cronice şi vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă convalescentă.

Iar Publika TV împreună cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului te vor răsplăti cu o sticlă de vin roşu premiat la un prestigios concurs în Canada.

Fii bărbat, donează plasmă!


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie